Sergi Marzabal Bio

Exportar a TXT - Exportar a DOC
www.MARZABAL.com és la web personal de Sergi Marzabal

Nascut a Vigo, Pontevedra, el 14 de Novembre del 1966, fill de pares catalans que es van desplaçar a Galícia per treballar, i van tornar a Barcelona al cap de 4 anys. Va ingressar a la facultat de Biologia al 1986 fins que va saltar a la informàtica el 1990 com a programador informàtic on va treballar en diverses empreses.

El 2004 va anar a viure a Dublín (Irlanda) on es va adonar de la manca de eines per posar en contacte els catalans que vivien a Dublín i el Setembre del 2005 va crear una web per fer-ho; www.catalansadublin.com Els catalans de Dublín s'organitzaren per muntar mil i una activitats, excursions, quedades, pícnics, practiques de jocs gaèlics, i especialment per a les celebracions de la Diada a Dublín, el Sant Jordi, concursos literaris de Sant Jordi i de Nadal, i mil coses més.

Un any desprès i amb gairebé 1000 usuaris registrats a tot Irlanda, va rebre la petició d’una web per als catalans de Berlín i un altre per als Catalans de Manchester.

En aquell moment decideix exportar la formula de la web i expandir-la a les principals ciutats del mon. Compra els dominis de les 10 ciutats mes grans del mon (CatalansaBerlin,com, CatalansaLondon.com, CatalansaParis.com, CatalansaNewYork.com, CatalansaTokyo.com, CatalansaPekin.com, CatalansaDelhi.com, CatalansaAmsterdam.com, CatalansaMexico.com, CatalansaSaoPaulo.com i CatalansaMadrid.com ), registra oficialment el nom “CATALANS AL MON”, amplia l’espai d'allotjament i desenvolupa tota una nova web parametritzable per a ampliar el projecte per a totes les ciutats que calguin fàcilment.

Actualment, a Maig del 2015, Catalansalmon.com es una xarxa de 11.500 usuaris registrats en 400 webs independents en 124 països que posa en contacte catalans que viuen en diferents ciutats del món.

A partir de la plataforma CATALANSALMON desenvolupa altres projectes paral·lels, com CULERSALMON.com , una xarxa de culers arreu del mon que crida l’atenció de l’equip de Joaquim Maria Puyal i el seu equip de LATDP a Catalunya Ràdio i treballen plegats durant dos anys en un projecte per crear la xarxa social dels culers d’arreu del mon. Dissortadament el projecte comú al final no es pot dur a terme, pero Culersalmon continua informant puntualment, partit a partit, de la realitat del Barça.

L’any 2012 desenvolupa una plataforma contra el TANCAMENT de les emissions de TV3 pers satél·lit que deixa a molts catalans de l’exterior sense accés a TV3. TV3.catalansalmon.com La web reuneix ràpidament més de 38.000 signatures contra el tancament i en una campanya en col·laboració amb la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes) i les presenten al Síndic de Greuges.

Entretant també desenvolupa una web per a fer una DIADA VIRTUAL el 2012 i repeteix el 2013 per fer una CADENA HUMANA VIRTUAL 2013 per que tots els catalans d’arreu del mon que no van poder afegir-se a la Cadena Humana del 2013, pugessin fer-ho virtualment. https://catalansalmon.com/diada2013/

Entretant també col·labora a muntar una plataforma per als Catalans de l’estranger que tenen fills petits i busquen material i experiències per compartir a PATUFETSALMON.com

També ha desenvolupat el projecte PADRINSALMON.com per donar solucions directes als catalans que busquen respostes concretes quan marxen a un altre país, de manera senzilla i immediata.

El 2012 va crear la web VULLVOTAR.cat que Informa els catalans de l’exterior del que han de fer per votar des de l’exterior. Actualment hi ha gairebé 8.000 catalans registrats que ha rebut informació puntual de les gestions per votar des de l’exterior, posant especial atenció a les eleccions catalanes del 2012. Per al resultat d’aquestes eleccions va ser autoritzat, junt amb la FIEC a assistir al recompte del vot exterior que es va fer el dia desprès de les eleccions, per tenir el recompte del vot dels catalans a l’exterior. Aquesta plataforma ha estat el referent informatiu per aconseguir informació sobre els processos electorals des de l'exterior.

Com a conseqüència de VULLVOTAR, va recopilar queixes de molts catalans que no havien pogut votar des de l’exterior, per problemes tècnics amb correus, pel VOTO ROGADO, o per problemes amb l’ambaixada corresponent. Per reunir aquestes queixes i donar-li forma, va muntar la web NOPUCVOTARon recollir les queixes de les eleccions catalanes del 2012 i les Europees del 2014. En col·laboracio amb CATALUNYADIUPROU, van recollir les queixes d’una 60ena de persones i van presentar una denúncia al Jutjat de Barcelona.

Amb la web VULLVOTAR va ser especialment important la campanya per a la consulta del 9N, de la qual va ser voluntari a Mexic. Des de la web / Facebook / twittter es va informar als catalans de l’exterior de les diferents alternatives per poder votar, donats els canvis constants pels impediments de l’estat espanyol a que els catalans s’expresessin democràticament el 9N.

El 2011 va participar amb la FIEC en la trobada amb els representants dels partits polítics amb representació al Parlament per demanar l’eliminació del VOTO ROGADO que és el causant de la reducció de la participació del vot exterior del 25 al 6%. Els partits van reconèixer que la mesura havia aportat més perjudicis que no pas beneficis i es van comprometre a estudiar la seva el·liminació

Durant aquest temps, CATALANSALMON ha col·laborat amb els Casals Catalans que li ho han demanat, i ha ofert desinteressadament la web de Catalansalmon local com a web dels casals que no en tenien, i ha contestat milers de mails de Catalans que han buscat una oportunitat fora del seu país.

Amb Catalansalmon i totes les activitats relacionades ha reunit una base de dades de mes de 75.000 catalans dels 5 continents

Entre el 2013 i el 2016 va viure a Ciutat de México. Allà va treballat per aglutinar un bon grup de Catalans que continuen fent activitats com Sant Jordi, activitats de lleure com partits de futbol o gastronòmiques que reforcen els llaços dels catalans del país que no tenen relació amb els casals, i també ha muntat el DIARIDEMEXICO.cat, un diari digital per compartir la realitat mexicana en clau catalana.

Des del 2005, La plataforma Catalansalmon ha col·laborat i/o ha estat altaveu de diferents campanyes que s’han fet des de la ANC, Omnium Cultural, Diplocat, CatalunyaDiuProu, o la Generalitat, col·laborat a donar a conèixer el REGISTRE de CATALANS de la Generalitat, adreçades als catalans de l’exterior. I també ha donat suport a moltes iniciatives particulars per buscar informació dels Catalans que viuen fora. També ha participat en xerrades informatives que l’Ajuntament de Barcelona fa per als catalans que busquen oportunitats a l’exterior (ciajbcn) presencialment i també via Skype .

CATALANSALMON també és el referent per als mitjans que busquen contactes de Catalans que viuen a fora, especialment quan es busca una opinió catalana en primera persona d’algun esdeveniment que te ressò mundial, el darrer exemple el terratrèmol al Nepal. També hem col·laborat activament amb TV3 en programes com AFERS EXTERIORS aportant contactes sempre amb el vist-i-plau dels interessats. Les diferents iniciatives de Catalansalmon també han aparegut nombrosos cops a la premsa.

En el discurs del dia de la Catalunya Exterior el passat 26 d’Abril del 2015, el President Más va agrair personalment la tasca de Catalansalmon a favor del Dret a Decidir arreu del món.

És membre de la Sectorial d’Exteriors de la ANC, des d’on treballa activament per donar a conèixer la realitat catalana arreu del món i ha col·laborat en diferents projectes que la ANC i ÓMNIUM cultural han desenvolupat per al reconeixement de la realitat catalana arreu del món.

És membre de la FIEC, Federació Internacional de les Entitats Catalanes , des d’on col·labora amb el projecte de llei de la Catalunya Exterior que està en tràmit parlamentari actualment.

També és membre de la Junta de la Penya Blaugrana Ciudad de México, constituïda oficialment a finals del 2015 i del Club Catalan de Negocios el referent a Méxic de l'empresariat català.

Des del 2014 és Representant de la Generalitat de les comunitats Catalanes de l’exterior de México, Centreamèrica i Carib, i membre del Consell que es reuneix cada any per transmetre l’evolució de les comunitats catalanes de l’exterior davant de la Generalitat.

El 2016 el Institut de Projecció de la Cultura Catalana li atorga el Premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols, un guardó d’atorgament anual instituït per reconèixer la tasca que duen a terme els catalans i catalanòfils de fora per mantenir la presència catalana en el món i augmentar el coneixement dels Països Catalans i la cultura catalana a l’exterior.

Amb motiu de la Diada del 2020, el President Carles Puigdemont, ens va fer arribar un missatge en vídeo per als usuaris de CATALANSALMON.

TWITTER https://twitter.com/sergimarzabal Pàgina personal de TWITTER
FACEBOOK https://www.facebook.com/sergimarzabal Pàgina personal de FACEBOOK
YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCk5cm0cNGtXIUFIvTJlaiQA Pàgina personal de YOUTUBE
INSTAGRAM https://www.instagram.com/searchmann/ Pàgina personal de INSTAGRAM
WORDPRESS https://sergimarzabal.wordpress.com/ Blog personal de Wordpress sobre México
CATALANSALMON https://www.catalansalmon.com Xarxa social dels Catalans que viuen arreu del món
53R61.com https://www.53R61.com Pàgina de Quadres i exposicions
ALZIMMA https://www.alzimma.com Pàgina del gurp musical ALZIMMA
LUIS FIGO HA DE MORIR https://edicionsxandri.cat/producte/els-crims-nostrats Llibre de CRIMS NOSTRATS, on hi ha el relat 'LUIS FIGO HA DE MORIR' escrit per Sergi Marzabal
CULERSALMON https://www.culersalmon.com Xarxa social de Culers d'arreu del món
VULLVOTAR https://www.vullvotar.cat Pàgina per ajudar a votar els catalan de l'exterior
ARROBAINTERIOR https://www.arrobainterior.com Pàgina de projectes professionals
EDITCOOL https://www.editcool.com Antiga comunitat fotogràfica, actualment una pagina de Instagram
DIARI DE MÉXICO https://www.facebook.com/diaridemexic Diari en WP de la realitat mexicana explicada en clau catalana
NO PUC VOTAR https://www.catalansalmon.com/nopucvotar/ pàgina de denúncia del catalans que viue a l'estranger i no poden votar
ELECCIONS 9N https://vullvotar.com/9n.php Pàgina informativa per poder votar el 9N 2014 des de l'exterior
DIADA VIRTUAL 2013 HTTPS://CATALANSALMON.COM/DIADA2013/ Diada Catalana Virtual del 2013
DIA CATALUNYA EXTERIOR https://youtu.be/-nay1lEBdQc?t=2m45s Discurs del President Mas, el dia de la Catalunya Exterior, agraïnt la feina d'entitats com CATALANSALMON
PENYA BLAUGRANA CIUTAT DE MEXICO https://www.facebook.com/penyablaugranadelDF/?fref=ts Penya Blaugrana de la Ciutat de Mexico
CONSELL DE LES COMUNITATS CATALANES A L'EXTERIOR https://afersexteriors.gencat.cat/ca/arees_d_actuacio/comunitats_catalanes_de_l_exterior/el_consell_de_les_cce/ Pàgina oficial del Consell de les CCE
CONTRA EL TANCAMENT DE TV3SAT https://catalansalmon.com/tv3sat/mapa_tv3_satelit.php Pàgina contra el tancament de TV3 per satèl·lit
FIEC https://fiecweb.cat FIEC: Federació Internacional d'Entitats Catalanes
CONTRA EL TANCAMENT DE LA CONSELLERIA D'AFERS EXTERIORS https://catalansalmon.com/campanyes/afersexteriors Web contra el tancament de la Conselleria d'Afers Exteriors de la Generalitat
FONT SERGIMARZABAL https://marzabal.com/fonts/sergimarzabal.ttf Font TTF feta amb la meva lletra manuscrita
PREMI BATISTA I ROCA https://ipecc.cat/novaweb/10-catalans-de-lexterior-reben-el-premi-josep-maria-batista-i-roca-memorial-enric-garriga-trullols-2016/
PUIGDEMONT https://www.youtube.com/watch?v=C749lKZc2rI